Retkiasia menee farssiksi?

ESPOOSTA alkanut kiista kouluretkien maksuttomuudesta taitaa olla kääntymässä farssiksi. Lehtitietojen mukaan opetusministeri Kalliomäki on löytänyt ongelmaan ratkaisun: rahaa saa kerätä kohtuullisesti ja vapaaehtoisuuteen pohjautuen vanhemmilta retkiin, kunhan niitä ei ole kirjattu opetussuunnitelmaan. Ts. samalla oltaisiin tiukkoja, että opetussuunnitelman mukainen opetus ja muu toiminta on ilmaista ja samalla sallittaisiin maksuttomat retket. Ongelmana on, että tällaiset opetussuunnitelman ulkopuoliset retket eivät nykysopimuksin oikeuta opettajaa käyttämään niihin työaikaa. Käytännössä retket pitäisi toteuttaa ilman opettajaa ja kouluajan ulkopuolella. Niinkö? Niinikään lapset jäisivät tällaisilla retkillä ilman vakuutusturvaa? Koulut eivät ole tähän saakka juurikaan itse järjestäneet muuta kuin opetussuunnitelman mukaista toimintaa (koulun järjestämät hartaustilaisuudet ovat rajatapaus). Tässä mielessä kyseessä on aivan uusi avaus.

MINISTERIN koettiin vinoilleen Espoon koulutoimelle sanoessaan, että jos jollain kunnalla on varaa sisällyttää retkiä opetussuunitelmiin, niin Espoossa on ilmeisesti käytetty vapaaehtoista rahankeräysväylää "liian massiivisesti", Ministeri ei ole ehkä lukenut opetushallituksen laatimia opetussuunnitelman perusteita, joiden pohjalta kunnat retkiä opseihinsa kirjaavat.

SAAS NÄHDÄ millaiset ohjeet hallinnollisten uudistustensa vuoksi ilmeisen kaoottisessa tilassa oleva opetushallitus pian antaa.

Mainokset

Jätä kommentti

Ei kommentteja.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s