EI Pätkätyölle ja kesätauolle!

"MÄ LEHDEN LUIN" 🙂 Pieni uutinen Hesarissa eilen otsikolla: "Palkaton kesätauko suututtaa Helsingin koulunkäyntiavustajia". Uutisessa kerrottiin, että Helsingin koulunkäyntiavustajia suututtaa kaupungin käytäntö jättää uudet vakituiset koulunkäyntiavustajat kesällä kuukauden mittaiselle palkattomalle lomalle. TILANNE ON KENKKU MYÖS ESPOOSSA. Olemme onnistuneet saamaan Auroran koululle upeita koulunkäyntiavustajia, ja myös minua kiukuttaa, kuinka heitä kohdellaan. Yksi down-lapsia yleisopetukseen intergoivista avustajista on jäänyt ilman töitä ja palkkaa oman kertomansa mukaan jo viisi-kuusi kesää. Kun kuvittelin, ettei kenenkään työtä saa enää noin pätkiä, soitin asiasta koulutuskeskukseen. Ajattelin, että asiaa voisi auttaa esittämällä hänen virkaansa vakinaistettavaksi. Ystävällinen virkailija kertoi, että vakinaistamista ei kannata tehdä keväällä, koska allekirjoitettavaan työsopimukseen on lisätty kohta , että koulunkäyntiavustajan työt ja palkanmaksu keskeytetään kesällä kuudeksi viikoksi. Ja koska keskeytys on kirjattu sopimukseen, avustaja ei ole oikeutettu edes työttömyyskorvaukseen. Virkailija kertoi, että menettelyn lainmukaisuus on vamistettu juristeilta.
KOULUNKÄYNTIAVUSTAJAT tekevät tärkeää työtä tosi pienellä palkalla. Näin heitä ei pitäisi kohdella.
Kesäkeskeytys vähentää koulunkäyntiavustajien muutenkin pientä palkkaa. Mutta että siltä ajalta temppuillaan heiltä vielä oikeus työttömyyskorvaukseen. Ratkaisu voi olla lainmukainen, mutta oikein se ei ole.

Ks. uutinen http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Palkaton+kesätauko+suututtaa+Helsingin+koulunkäyntiavustajia/1135219624133

Mainokset

3 kommenttia

  1. Welcome to enter (wow gold) and (wow power leveling) trading site, (wow gold) are cheap, (wow power leveling) credibility Very good! Quickly into the next single! Key words directly to the website click on transactions!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s