Koulu-uutisia

MEDIASSA on luonnollisesti näihin aikoihin, kun koulut taas alkavat myös kouluun liittyviä uutisia. On hienoa, että vanhempia muistutetaan myös lehdissä oman lapsen saattamisesta turvallisesti ensimmäisinä koulupäivinä kouluun. Niinikään me autoilijat olemme saaneet varoituksia siitä, että pienet lapset ovat jalankulkijoina arvaamattomia.

KAIKKI KOULU-UUTISET eivät voi olla hyviä. Perjantain Hesarissa kerrottiin, että HAUKUPUTAALLA 10 lasta on koululakossa. Heidät on määrätty bussikuljetukseen toiseen kuin entiseen lähikouluunsa, mutta vanhemmat eivät suostu tähän. Lapset joutuvat heidän mukaansa odottamaan bussia vaarallisella pimeällä tieosuudella. Tänä aamuna kerrotaan, että SIEVISSÄ vanhemmat lähettivät lapsensa naapurikunnan kouluun, kun oma kunta lakkautti lähikoulun. Kummassakin tapauksessa vanhemmilla on aivan erilainen käsitys siitä, mitä näillä koulujen lakkauttamisilla säästetään. Sievissä vanhemmat olisivat jopa osallistuneet huomattavalla osuudella uuden koulurakennukseen kustannuksiin talkootöillä. Mutta apu ei kelvannut poliitikoille. Kunnajohtaja oli todennut valtuustossa, että "sivukylien lapset ovat Sieville rasite." Surullista. Surullista.

HUOLISSAAN mediassa ollaan myös pätevistä opettajista. Perjantain Hesari tiesi kertoa, että Helsingissä on LIIAN VÄHÄN päteviä erityisopettajia. Epäpäteviä on 38%. Muutoin opettajista on muodollisesti päteviä 83%. Ongelmaa voitaisiin purkaa nostamalla opettajien palkkaa, mutta tähän ei kunnissa ole halukkuutta. Päinvastoin ainakin pääkaupunkiseudulla on tehty oikien "kartelli" siitä, että kaupungit eivät ryhdy kilpailemaan keskenään palkoilla.

TÄMÄN AAMUN uutisia on myös se, että paljon kehuttu suomalainen luokaton lukio myös oireilee. Peräti 16,5 % lukiolaisista ei selvitä lukiota kolmessa vuodessa. Määrä ei saa kuulema kasvaa.

YKSI OUDOIMPIA KOULU-UUTISIA tulee Joensuusta. Paikallinen psykologian laitos on tehnyt tutkimuksen, jonka mukaan koulu on kisaa alusta alkaen. Tutkijat pitävät outona, että ekaluokkalaisten ns.pehmeän laskun aikana (viisi ensimmäistä viikkoa) opettajat teettävätkin oppilaille kokeenkaltaisia tehtäviä. Ja kaiken kukkuraksi opettajat ryhmittelevät oppilaita näiden testien perusteella ryhmiin. Hmmm. Joensuussa päin ei ilmeisesti tiedetä, että perusopetuslaki muutettiin vuonna 1998. Pehmeää laskua ei enää ole olemassa. Joensuussa päin ei ilmeisesti tiedetä sitäkään, että opettajat testaavat oppilaita ekaluokan alussa eivät kiusallaan vaan jotta voisivat yksilöllistää opetusta. Testien perusteella tunnistetaan myös oppilaat, jotka tarvitsevat erityistä tukea. Kannattaisiko Itä-Suomessa hieman tiivistää yhteistyötä esim. opettajia kouluttavien laitosten kanssa.

Viime viikolla ILTASANOMAT julkaisi oikein ikävän uutisen. Lehti kertoi, kuinka 54-vuotias rehtori oli tuomittu vuodeksi vankilaan 12-vuotiaan tytön käpälöinnistä ja vangitsemisesta koulun ullakolle. HUH! Rehtorille tulee varmaan lämpimät olot vankilassa.

Mainokset

Jätä kommentti

Ei kommentteja.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s