Koulu-uutisia II

TÄNÄÄN lapset vyöryvät pääkaupunkisedulla kouluihin. Hesari juhlistaa asiaa neljällä koulujutulla: (1) HELSINKI kehuu laittaneensa viidellä miljoonalla eurolla lasten kouluteitä turvalliseen kuntoon. Hyvä uutinen. Espoohan on saanut useina syksyinä haukkuja siitä, että varsinkin remontissa olevissa kouluissa lapset joutuvat seikkailemaan vaarallisesti autojen seassa. KRIITTISENÄ uutisena kai voi pitää uutista siitä, että (2) opetusministeri Kalliomäki haluaa koulukiusaamisen kuriin. Neuvottelujen alla on oikein yliopistovetoinen erityisohjelma. Kiusaamisvalistus taas on osa kouluhyvinvointihanketta. Hankkeessa torjutaan oppimisvaikeuksia perustamalla pienryhmiä, joita ohjaavat opettajat ja nuoriso- tai sosiaalityöntekijät. Kalliomäki haluaa eroon myös oppimisvaikeuksista ja koulun keskeytyksistä. Samaan syssyyn Kalliomäki ilmaisee huolensa oppilashuollosta. Kouluista puuttuu hänen mukaansa koulukuraattoreita, terveydenhoitajia ja opinto-ohjaajia. Mutta tämä hallitus ei ilmeisesti asiaan ehdi puuttua.

HESARIA näyttää lisäksi (3) ärsyttävän koulujen nimissä oleva sekamelska. Yläkoulu voi olla yläaste, koulu, keskuskoulu, keskikoulu, yhteiskoulu jne. Koulun nimestä ei tahdo selvitä, minkä ikäisiä siellä opetetaan.

 NELJÄS juttu löytyy yleisönosastolta, jossa tarvasjokelainen naisopettaja (4) kiukkuilee vanhemmille, että "koulunko kaikki on opetettava". Hänen mukaan vanhemmat ovat "ilmeisesti… niin kiireisiä ja loppuun ajettuja, etteivät ehdi tai viitsi edes perustaitoja lapsilleen opettaa. Nykyään on toisin paikoin jo jouduttu palaamaan kansakoulun alkutaipaleelle;lapsille on koulussa opetettava myös nenän niistäminen ja kengännauhojen solminen". Ikävää, että joku opettajista on jo valmiiksi koulun alkaessa noin väsynyt.

EIHÄN medialla mitään erityisvelvollisutta ole tukea koulumyönteisyyttä. Mutta olisi se upeaa, jos jonain syksynä koulun alku nostettaisiin oikein iloiseksi uutisaiheeksi. Murheita ehtisi kaivella vaikka jo seuraavalla viikolla.

Mainokset

Jätä kommentti

Ei kommentteja.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s