Koulu- kaikkeuden keskus?

SITÄ TUNTEE joskus itsensa koulussa työtätekevänä aika ylpeäksi. Kun yhteiskunnassa tai laajemmin maailmassa nousee
jokin ongelma, yksi ratkaisuista on usein juuri KOULU. Professori Hannu Simola on osuvasti kuvannut tällaista käsitystä ilmaisulla
"koulu kaikkeuden keskuksena". On hienoa, että koulua tarvitaan, mutta ovatko kaikki ongelmat ratkaistavissa koulun avulla?

Tähän teemaan on kiinnittänyt mainiosti huomiota MTV3:n toimittaja Jussi Eronen eilisessä blogissaan " KOULUT TOIVEIDEN TYNNYREINÄ".
(http://www.mtv3blogi.com/kolmevarttia/?p=111)." Koulujen pitäisi hoitaa lasten iltapäivät, että vanhemmat voisivat paiskia töitään rauhassa. Koulun pitäisi lisätä yhtä aikaa yrittäjyyskasvatusta, maanpuolustuskasvatusta, rauhankasvatusta, hiihdon opetusta, uimataitokoulutusta.
Matematiikkaa tulee lisätä kilpailukyvyn takia, taideaineita lasten luovuuden tähden. Kielivalikoimasta on pidettävä huolta…"

ERONEN kiinnittää katsetta kauniisti lapseen. "Eri etupiirien painostuksen keskellä on lapsi. Nykyisin yhä useammin levoton. Opettajilta ja koulunkäyntiavustajilta menee aikaa yksin työrauhan ylläpitoon."

HÄN myös toivottaa opettajille ja oppilaille hyvää alkanutta kouluvuotta ja antaa ohjeen: "Keskittykää kasvatustyöhönne, unohtakaa sivuilta huutelijat ja neuvojat."

Mainokset

Jätä kommentti

Ei kommentteja.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s