PISA-kuherrus ohi???

KAIKKIEN– ja kaikkein pahiten peruskoulun vastustajien- yllätykseksi suomalainen peruskoulu osoittautui vuonna 2000 PISA-tutkimuksessa maailman parhaaksi koulutusjärjestelmäksi. Moni muistaa vielä, kuinka kiusallinen tilanne aiheutui, kun tulokset tulivat julkisuuteen ja juuri tovi aikaisemmin mm. Opetushallitus oli rankasti kritisoinut suomalaisten koulujen opetusta ja mm. käynnistänyt sen vuoksi ison ops-muutoksen. Kun myös toisessa PISA-tutkimuksessa vuonna 2003 saatiin samansuuntaiset tulokset, hallintokin rupesi hymyilemään  ( ks. http://www.oph.fi/pageLast.asp?path=1,438,4171,4198,55456) ja opetteli jopa vähän rahastamaankin tänne opintomatkalle haluavilta kansainvälisiltä ryhmiltä. Onkohan nyt kuherrus ohi?

 HESARI nimittäin julkaisi tänä aamuna KOULUTUS-liitteessään oman galluppinsa tulokset. Marjukka Liiteenin jutun mukaan laajalta joukolta kansalaisia oli kysytty kantaa lahjakkaiden opetukseen. Kun enemmistö oli sitä mieltä, että lahjakkaita ei pidä opettaa erillisryhmissä/-luokissa/-kouluissa, juttu kuitenkin uutisoitiin: MELKEIN puolet haluaa lahjakkaille erillistä opetusta.

SAAHAN sitä galluppeja tehdä. Mutta nopeasti näyttää unohtuvan, että suomalaisen koululaitoksen menestyksen salaisuus oli juuri siinä, että opetamme koko ikäluokkaa yhdessä.

Mainokset

Jätä kommentti

Ei kommentteja.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s