Sorella ja moraali. Versio 1

SORELLA  on kai tänään Suomen tunnetuin opettaja. Tämä nuori naisopettaja on osallistunut TV:ssä järjestettyyn viihdeohjelmaan, jossa jokainen halukas saa tirkistellä suljettuun tilaan ahdettuja ihmisiä ja pudottaa heitä maksullisilla puheluilla leikistä pois. Kiihdyttimiksi häkkiin on laitettu viinaa. Tarkoitus on, että häkki-ihmiset juovat liikaa. Näin katalysoidaan ihmisten tyhmentymisprosessia.

KIRJOITAN kuulema – en näemmä, koska en ole nähnyt yhtään jaksoa ohjelmaa. Tai tarkemmin katsonut. Ei meillä kyllä Sub-TV näykään. Taidan kuulua siihen dinosaurusten joukkoon, joiden formaattikehitys pysähtyi 60- ja 70-lukujen tv-ohjelmiston periaatteisiin. Kaipaan yhä vanhan ajan hyviä elokuvia, tv-näytelmiä, lännensarjoja, keskusteluohjelmia ja ArtoTuomisen vetämiä vaalitenttejä. Minun extreemikseni kilpailujen alueella riitti Tupla tai Kuitti.

SORELLAA on juonut viinaa. Hän on kiroillut. Hän on suudellut toista kilpailijaa. Häneltä on vedetty housut pois. Erityisesti Iltalehti on innostunut Sorenasta, ja lehden nettipalstalla käydään kuumaa keskustelua siitä, millä lailla Sorella pitää silpoa, kun hän häkistä pääsee. Case-Sorellaan on ottanut 29.9 klo 19.15 mennessä kantaa jo yli 1200 ihmistä. Kansan mielestä hän on huomionhakuinen, typerä, tasapainoton, hysteerinen, jankkaava, epävakaa, itse halukas, horo, narttu, narsistinen psykopaatti, sikailija, pornokauppias, keskenkasvuinen, kiertopalkinto ja sivistymättömästi käyttäytyvä. Hän on menettänyt uskottavuutensa.Häntä kuuluu rangaista

 • " Jos tyttäreni opettajana olisi Sorella niin tyttären koulu vaihtuisi ennenkuin ko. opettaja kerkiää tyhjentämään kaappinsa"
 • "Enpä Sorellan sijassa kehtaisi edes kauppaan mennä. Enkä katederille ainakaan tänä vuonna!"
 • "Sorellana en kyllä naamaani näyttelisi ja vielä opettaja!"
 • " Olen melko varma että opettajan töitä ei enään tämän episodin jälkeen löydy."
 •  "jos sorella olisi lapseni opettaja niin vaihtaisin luokkaa tai koulua,sekä ilmottaisin asiasta koululautakuntaan jotta moinen opettaja joutuisi pois ammatistaan"
 •  " olen samaa mieltä, tommonen opettaja kotiin miettimään mitä teki, rehtori saa luvan antaa lopputilin, ja ellei anna, niin nähtävästi rehtorikin saa soriellalta.. "
 • Kysymys oli siitä voiko tyttärelläni olla kyseisen kaltainen opettaja.Eli EI.";"Ohjeistaisin rehtoria jättämään puhuttelun väliin ja lopettamaan kyseisen virkasuhteen samalta istumalta".
 • ." jos sorella saa jatkaa töissä niin varmaan reksikin saa… ja siinä sivussa muutkii opettajat, oli mies tai nainen.. on sen tyylin eukko.."
 •  Hänen pitää pyytää eroa.

OSA EHDOTUKSISTA on tosi kovia.

 • "Neiti Sorella sopisi vankilaan opettajaksi paatuneimmille rikollisille."
 •  "sopisi varoittavaksi esimerkiksi"
 •  Joutaa hareemiin.
 •  Katukauppaan Viron puolelle
 •  " Sorella uuniin!".

Saadakseen tv-ohjelmalle enemmän katsojia, lehti on ottanut yhteyttä sekä Espoon opetustoimenjohtajaan että sivistystoimenjohtajaan ja pyytänyt kenttäoikeustuomiota toista osapuolta kuulematta.

EIKÄ vain Sorella, vaan hänen mukanaan kaikki suomalaiset opettajat saavat kyytiä: Opettajat kännää ja on lapsiin sekaantujia. Kansa ei unohda, että karttakepillä on lyöty sormille. Hiuksista on nostettu ilmaan.

 • "Olin koulussa 60-luvulla.Ne opettajat eivät kaikki taatusti olleet ihmisiä. Karmaisevia tyyppejä."
 • "Minun tuttavapiiriini kuuluu jostain syystä monta opettajaa. Valitettavasti en ole samaa mieltä kanssasi (edellinen kirjoittaja korosti työmoraalia). Paitsi siitä, että opettajilla on hirveät luulot itsestään. Vaikka muuten mukavia ovatkin."
 •  "Ne jotka osaa, tekee mitä vaan. Jotka ei, ryhtyy opettamaan. Näinhän se homma elämässä etenee. Ikävä kyllä."
 •  " kyllä opettajien joukkoon mahtuu niin paljon outoa porukkaa.. sadistisiakin.. jokaisen opettajan olisi syytä katsoa aina aamulla kunnolla peiliin kun töihin ".

KESKUSTELIJOISSA on toki niitäkin, jotka asettavat Sorellan töppäykset laajempiin kehyksiin ja ihan sanovat ääneen että " opettajakin on ihminen";"Minua helpottaa, että nyt Suomessa on lisäkseni toinenkin luokanopettaja, joka on mokeltanut ja pahasti."

TOSI-TV on formaatti, jota minä en ymmärrä. Sen vielä suvaitsen, että TV:ssä kuvataan tosielämää, mutta sitä on vaikea niellä, että TV:ssä fiktio-fakta-ohjelma oikeuttaa tuhoamaan nuoren ihmisen elämän ja uran. Tai saa hänet itsensä tekemään sen.

MINUSTA ei ole näiää tiedoillas arvioimaan Sorellan moraalia. Mutta ohjelman tuotantotiimi kerää härskisti ajattelemattomien ihmisten avulla itselleen omaisuuksia. Heidän moraalinsa tasosta minulla ei ole mitään epäselvyyksiä. PS. Ja arvaatteko mistä koulusta Sorella on? Keski-Espoon koulusta. Voi ei!

Mainokset

1 kommentti

 1. "Minua helpottaa, että nyt Suomessa on lisäkseni toinenkin luokanopettaja, joka on mokeltanut ja pahasti."

  Olipa hienoa löytää oma kommenttinsa jonkun rexin blogista. Yllä oleva on nimittäin minun kommenttini Iltalehden keskustelupalstalla.

  Olen kiinnostuneena seuraillut pedagogien -varsinkin esimiesten- keskustelua Sorella-keissistä. Olen nimittäin itse syrjäytynyt luokanopettajatyömarkkinoilta tämän vuoden aikana. Moraalini takia. Sorellan kanssa olen hämmentänyt moraalin rajoja, tosin eri päädyissä. Sorella on koheltanut tosi-tv:ssä, minä olen taas vartioinut moraalia aktiivisesti mm. Opettaja-lehteen kirjoittamalla ja toisaalta oman kotikaupunkini poliittisia virkanimityksiä arvostelemalla (omalla nimellä paikallislehdessä…). Ja olen puhunut nimenomaan moraalin aspektista ja vanhanaikaisen moraalisen käyttäytymisen perään haikaillen.

  Omat entiset esimieheni ovat tuoneet julki, ettei määräaikainen luokanopettaja saa ottaa kantaa kunnallishallinnollisiin asioihin tai muutoinkaan arvostella opetustoimea moraalisoivin puheenparsin. Ja koska olen kuitenkin sitä kantaa ottanut, olen nykyisin pysyvästi työtön. (Näin totesi paikallinen luottamusmies.)

  On ironista, että itse jäin pitkäaikaistyöttömäksi harrastamani kukkahattutätiretoriikan takia samaan aikaan, kun Sorellaa savustetaan(ko?) ulos hommista moraalittomuuden takia. Se moraalinen polku, jolla nykyope miilustaa, on siis hyvin kaita. Yhtäältä pitäisi olla siivo ja siveä. Toisaalta ei saa olla liian rehti tai moraalinnälkäinen.

  Siveyden ja vapaamielisyyden ojien välissä olevaa opettajuustietä ei määritellä. Luultavasti sellainen hyvä luokanopettaja
  on se keskiluokkainen keskusta- tai kokoomusrouva tila-autoineen ja muine hyveineen. Tai siis sellaiset eivät ainakaan loju kortistossa, kuten minä ja ehkä kohta Sorellakin. Nämä lauseet totean katkerana.

  Olisi hauskaa, jos reksit miettisivät ja myöhemmin artikuloisivat, millainen se hyvä luokanopettaja on. Luokanopettajarassukka saattaa luulla itsestään liikoja, kunnes totuus oikeasta moraalikoodistosta napsahtaa vasten hänen pläsiänsä. Itse olen omalta ex-rexiltäni saanut huutia, koska olin moralisti. Sorella saanee huutia kevytkenkäisyytensä vuoksi. Vaikka siis eri opettajagenreä edustamme, tunnen suurta sielunsisaruutta Sortsua kohtaan.

  Hyvää syksyä!
  Hansu Järvinen
  työkkäriope


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s