Viimeiset CREO-messut?

VIIME VIIKON perjantaina ja lauantaina järjestettiin Katajanokalla Wanhassa Satamassa ilmeisesti viimeisen kerran CREO-messut. Alun alkaen messujen teemana oli laajasti koulutus,viime vuosina se on supistunut johtamiseen, ja tänä syksynä oli oikeastaan enää kysymys rehtoriudesta. Näytteilleasettajia on vain muutama. Yksi tärkeä tekijä messujen säilymiseen näinkin kauan on ollut rehtorijärjestön syyskokous. Nyt SURE on muuttanut sääntönsä, ja ensi vuonna vuosikokous on tammikuussa Educassa. Oletettavasti tämän jälkeen Creon ei enää ole.

VIIMEISET messut olivat suppeat. Itse olin paikalla vain perjantaina, ja kollegat olivat hieman pettyneitä ohjelmaan. Moni kuiskaili, että opetushallituksen uusi johto ei oikein onnistunut vakuuttamaan porukkaa. Luennoitsijat olivat kaikki kotimaan tuttuja, ja aiheetkaan eivät kai sitten sytyttäneet.

OSALLISTUIN itse ensimmäistä kertaa SUREN kokoukseen. Ja pääsin oikein ääntenlaskijaksi. Puheenjohtaja on vaihtumassa, Jorma lempinen on luopumassa nuijasta. Kokouksessa avattiin selvästi vaalikampanjoita. Jäsenmaksusta käytiin oikein kinaa. Vanha hallitus haluaisi nostaa sitä 60 eurosta 80:een. Mielenkiintoista. Espoolainen rehtori Jukka Kuittinen on yksi ehdokkaista. Ennakkosuosikkina rataa taitaa ravata juuri väitellyt Peter Johnson. Seuraava vuosikokous on siis jo tammikuussa. Siellä sitten molemmat asiat ratkeavat.

KOLLEGOJA on messuilla aina mukava tavata. Espoolaisten tuttujen lisäksi, istuin hetken nykyään Keravalla vaikuttavan Lauri Partasen pöydässä. Mukava mies. Creon yhteydessä oli periaatteessa myös tutkija-rehtoreiden tapaaminen. Käytännössä meitä kokoontui Taipaleen Atson ja Johnsonin Peterin ympärille tasan kolme.

ITSEKKÄÄSTI ajatellen messujen parasta antia oli ilmaiseksi jaettu rehtorikouluttajien laatima kirja 🙂

Mainokset

Jätä kommentti

Ei kommentteja.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s