6-5-4-3-2-1-Go

VIIMEINEN KOULUVIIKKO alkaa. Tahti kiihtyy ja tiivistyy, vaikka kuinka yrittäisi tehdä hommia ajoissa alta pois. Eikä kaikki ole vain itsestä kiinni. Tällä viikolla 22, jos jollakin on kaksi aikakerrosta. Yhtäältä elämme tätä vuotta. Toisaalta varsinkin rehtorilla ajatukset ovat jo ensi vuodessa. On syytä olla, sillä nyt opettajilta on saatava kaikki tiedot ja toivet, joiden varaan kesän suunnittelutyö perustuu. Ihan helppoa se ei ole, kun vielä on kaksi opettajan paikkaa auki. On tavattava vielä 4-5 tehtäviin hakenutta.

 Eli luvassa on ELÄMÄNMAKUA. Vanhan vuoden häntään kuuluu mm. viimeiset henkilökunnan palautevartit, Johtoryhmän päätöslounaskokous, koululehden kokoaminen ja Opetushallituksen kodin ja koulun yhteistyön laatua kehittäneen työryhmän kokous. Viikko on myös puheiden viikko. Rehtorin kunniatehtävä on pitää puheet kolmessa kevätjuhlassa ja henkilökunnan kevätkahveillä. Erityinen haaste on osata laittaa sanat oikeaan järjestykseen poislähtevien työntekijöille kukkia annettaeessa. On paapottava, että opettajat muistavat kaiken, mikä muistaa pitää. Ja kaikki tämä niin, ettei kenenkään närvit mene. Hienovaraisesti tökkien.

KESKIVIIKON ohjelmassa on viikon mielenkiintoinen huippu: Silloin tarkastetaan rehtori Hannele Ylisen lisensiaatin työ, ja KT Hellströmin odotetaan kai sanovan jotain järkevää ja mielellään rakentavasti. Onneksi ensimmäisenä tarkastajana on professori Kauko Hämäläinen.

Toinen tosi tärkeä päivä on tietysti LAUANTAI, jolloin perheen kuopus saa panna ylioppilaslakin päähänsä. Merkittävä ja upea elämänvaihe kouluikäisten lasten isänä päättyy. Syvään hengittämällä ja hidastamalla askelia viikosta varmasti selvitään

Jätä kommentti

Ei kommentteja.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Jätä kommentti